bip_logo_1.png

Zakład Towaroznawstwa i Bezpieczeństwa Żywności

zaklad_towaroznawstwa_i_bezpieczenstwa_zywnosci_.jpg

Zakład Towaroznawstwa i Bezpieczeństwa Żywności – Kierownik prof. dr hab. Ryszard Zadernowski

Tematyka prowadzonych badań przez pracowników zakładu:

  • jakość produktów mięsnych wytwarzanych metodami tradycyjnymi,
  • jakość miodu i zawartość substancji chemicznych pochodzenia rolniczego,
  • procesy produkcji masła w polskich mleczarniach,
  • preferencje konsumentów, podczas wyboru serów twarogowych,
  • ocena organoleptyczna, fizykochemiczna i mikrobiologiczna masła,
  • ocena stanu wiedzy i znaczenia żywieniowego warzyw kwaszonych.

Bezpieczeństwo żywności konsumentów i eliminacja wszelkich zagrożeń wynikających ze stosowania środków ochrony roślin w produkcji żywności
Przetwórstwo surowców pochodzenia roślinnego
Przetwórstwo surowców pochodzenia zwierzęcego

Używamy plików cookies. w celu optymalizacji obsługi.